Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]

browni kurabiye tarifi

Browni Kurabiye Tarifi

Tatlı ve özellikle kakao,çikolata sevenlerin çok seveceği ve favori tariflerinden çıkaramayacağı ıslak kek kıvamındaki browni kurabiyeyi kahvenin yanında çayın yanında tüm davet sofralarınızda şık sunumu ile sevdiklerinize,misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Kurabiye tarifleri ve ıslak kek tariflerine farklı bir alternatif getirmek isteyenler bu harika kıvamlı lezzetinden çatlayan browni kurabiye tarifini mutlaka denemeli. 

Islak Browni Kurabiye için Malzemeler;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Oda sıcaklığında 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (Yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak kıvama gelecek.)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Browni Kurabiye Yapılışı;

  1. Tarifimize öncelikle şerbetini yaparak başlıyoruz.
  2. Su ve şekeri şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha koyulaşana kadar kaynatın,birkaç damla limon suyu sıkalım,ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Şerbetimiz oda sıcaklığına geldiğinde kurabiyelerimiz pişene kadar şerbeti buzdolabında bekletelim.
  5. Kurabiye hamurunu yoğurmaya başlayalım.Yoğurma kabına sırasıyla margarini/tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı, sıvı yağı, kakaoyu, unu,vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım.
  6. Tereyağını/margarini ve pudra şekerini homojen bir hale getirmek için  yani birbiriyle özleşmesini sağlayabilmek,pudra şekerini eritebilmek için öncelikle ikisinden başlarsak daha iyi olur.
  7. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  8. Hamura şekil verip yağlı kağıda dizelim.Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirelim. Ortalama pişirme süresi 30 dakika olup fırına göre değişiklik gösterebilir.
  9. Üzerleri çatlayınca kurabiyelerimiz pişmiş demektir.Pişen kurabiyelerimizin ilk sıcağının çıkması için 5 dakika bekletip önceden yapmış olduğumuz şerbete batırıp tepsiye koyalım.

 Süsleme Önerileri:

  • Üzerine hindistan cevizi,fındık,fıstık,ceviz serperek servis edebilirsiniz.
  • Yarım paket sıvı kremayı ocağa koyup kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve istediğiniz 100 gram çikolatayı(sütlü çikolata,bitter çikolata,beyaz çikolata veya fındıklı,fıstıklı çikolata) kırarak kremanın içerisine ekleyin ve eritin daha sonra biraz soğutup kurabiyelerin üzerine yarım çay kaşığı kadar koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]