Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]

Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi çeşitlerinden biri olan bu lezziz sirkeli pratik tarifi sizin için paylaşıyoruz. Çay saatlerinde bu tarifi mutlaka deneyin! Çayın yanına en çok yakışan atıştırmalık nedir? Diye sorulunca ilk aklımıza gelen şüphesiz tuzlu kurabiyelerdir. Ağızda dağılan kıvamıyla ve nefis tadıyla çay saatlerimizin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bu yemek tarifi nin yapılışı ise oldukça kolay ve pratiktir. Sizin için paylaştığımız tuzlu kurabiye tarifi sayesinde bu nefis lezzeti canınız ne zaman çekerse kolayca yapabileceksiniz. İçerisine koyduğumuz sirke sayesinde günlerce saklayabilir, canınız çektiği zaman çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca çat kapı gelen misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz ufak bir atıştırmalık olarak da hayat kurtarabilir. Şimdi gelelim kalori mevzusuna :) Bu leziz atıştırmalıkların 1 tanesi yaklaşık 70-80 kalori.Tabii boyutuna göre değişiklik gösterebilir. 1 porsiyonu(50gr) ise 180 kalori olarak ölçülmüş. Yani leziz falan ama
kendinizi fazla kaptırmamakta yarar var :) Daha fazla uzatmadan buyrun tarifimize geçelim...

Tuzlu Kurabiye Tarifi için Malzemeler;

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörek otu

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle margarin ve sıvı yağı yoğurma kabımıza alalım ve karıştıralım.
  2. Daha sonra sirke ve yumurta akını da ilave edelim. Yoğuralım.
  3. Kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş unu ekleyelim. Unu eklerken kontrollü olalım.
  4. Hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim.
  5. Hamurumuza dilediğimiz gibi şekil verelim. Ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  6. Tuzlu kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağı ayrı bir yerde karıştırıp sürelim.
  7. Son olarak susam ve çörek otunu dilediğimiz gibi tuzlu kurabiyelerimizin üzerine serpelim.
  8. Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Üzeri kızarınca altını da kontrol edelim ve tepsimizi fırından alalım.
 Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]