Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Milföy Mantısı Tarifi

Mantı,hiç şüphesiz bir çoğumuzun vazgeçilmez,en sevdiği yemekler arasında.Fakat aniden canınız aniden mantı çektiği zaman yapamıyorsanız ve zamanınız yoksa Milföy Mantısı Tarifini mutlaka denemelisiniz.Bu tarifi denerseniz hiç pişman olmazsınız..Milföy hamurunun çıtırlığı,kıymanın nefis tadı ile buluşunca ortaya harika bir lezzet çıkıyor diyebilirim.Üzerine gezdirdiğimiz yoğurt ve salça ile klasik mantıdan bir farkı olmayacak..Dilerseniz kıyma yerine patatesle de deneyebilirsiniz.Bu nefis,lezzetli Milföy Mantısı Tarifini deneyerek,yaparak sevdiklerinizi mutlu edip damaklarda enfes bir tat bırakabilirsiniz.

Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler;

  • 12 adet milföy hamuru

İçi için gerekli malzemeler;

  • 250 gr kıyma
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe göre pul biber

Üzeri için gerekli malzemeler:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • İsteğe göre pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı;

  1. Milföy Mantısı Tarifinin öncelikle milföylerinin buzunun çözülmesi için buzluktan çıkaralım.12 adet kare 6 büyük milföy yaprağına eşit.Bunu atlamayalım.
  2. İç harcını hazırlamaya başlayalım.İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayalım.İsterseniz rendeleyedebilirsiniz. Ve daha sonra  maydanozu ince ince kıyalım. Sarımsaklarımızı da bu aşamada rendeleyelim.
  3. Daha sonra kıyma,tuz,karabiberi de ekleyip güzelce karıştıralım.Tüm malzemelerin karışmasına özen gösterelim.
  4. Milföy hamurunun buzu biraz çözüldükten sonra her milföy karesini istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.Ben bazılarını 4 parçaya bazılarını 9 parçaya kestim.
  5. Milföy hamuru çok eridiğinde kesmek zor olacaktır.Hamur hafif donmuş haldeyken kesebilirsiniz.
  6. Kare şekilde kesilmiş milföy hamurlarının üzerine iç harcından koyalım, mantı kapatır gibi kapatarak yağlı kayıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Dip dibe dizmeyelim. Çünkü milföy hamurumuz kabaracaktır.
  7. Mantılarımızı 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  8. Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  9. Yoğurttan sonra küçük bir tavaya sıvı yağı ilave edelim.Tereyağını da ekleyerek eritelim.Eriyen yağa salçayı ekleyerek kavuralım.Biraz katı olabilir.Ilık veya kaynar su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
  10. Mantılarımızı fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim,onunda üzerine kavurduğumuz salçayı ekleyelim.
  11. İsterseniz ayriyeten tereyağı eriterek üzerine gezdirebilirsiniz.
  12. Milföy Mantısı Tarifi mükemmel lezzeti ile sofralarınızda yerini almaya hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]