Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]

Apfelstrudel tarifi, Avusturya mutfağının vazgeçilmez tatlısıdır diyebiliriz. Tatlının adı her ne kadar zor olsa da aslında bir nevi elmalı milföy rulosu olarak nitelendirebiliriz.Tadı damak tadımıza oldukça uygun,lezzetli ve yapması da bir o kadar kolay diyebiliriz.Tatlı krizlerinizde bile imdadınıza yetişecek pratik ve nefis tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Apfelstrudel Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet dikdörtgen şeklinde milföy hamuru (yani 4 kare)
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 adet orta boy elma
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı ceviz,fındık veya badem (hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın(damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürülecek)

Üzeri İçin ;

  • Pudra şekeri

Apfelstrudel Tarifi Yapılışı;

  1. Tarifimizi yapmaya öncelikle kuruyemişlerimizi bıçakla iri şekilde doğrayalım.
  2. Daha sonra kuru üzümlerin üzerini geçecek kadar sıcak su dökelim ve şişmesi için bekletelim.
  3. Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayalım ve bir tavaya alalım. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Pişen elmalar üzerine şişen kuru üzümlerimizin suyunu süzerek ekleyelim, şekerli vanilini ve tarçını da ekleyerek karıştıralım. Soğuması için bekletelim.
  5. İç harcımız soğurken yumuşayan milföy hamurlarımızı birbirine yapıştırarak büyük bir dikdörtgen milföy hamuru elde edelim. Üzerine galeta ununu serpelim.
  6. Soğumuş olan elmalı iç harcımızı milföy hamurumuzun kısa kenarına dikkatlice yayalım. Yavaş hareketlerle sıkmadan rulo halin getirelim.
  7. Kenarlarını alt tarafa kıvıralım ki iç harcımız akmasın.Elde ettiğimiz rulomuza ince ince derin olmayan çizikler atalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Tarifimiz piştikten sonra 3-4 dakika ılıması için dinlendirelim. Eğer sıcakken pudra şekeri serpersek pudra şekeri eriyebilir.
  10. Daha sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.Ayrıca yanında bir top vanilyalı dondurma ile lezzetine lezzet katabilirsiniz..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]