Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında iftar sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti olan güllaç, Osmanlı Saray mutfağından günümüze lezzetini, ihtişamını hiç kaybetmeden sofralarımızda yerini almaktadır. Özünde gül suyu olan bu lezzetli tarifi dilerseniz sadede yapabilirsiniz. İçerisine koyduğumuz dişe gelen ceviz,fındık veya fıstıklar tatlımızın lezzetine lezzet katıyor diyebiliriz. Yapımı çok kolay, bereketli güllaç tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 paket güllaç-Yaklaşık 10-12 yaprak
  • 2 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre birkaç damla gül suyu

Üzeri ve Arası İçin;

  • 1 su bardağı ceviz, fındık veya fıstık(olmaya da bilir)
  • Nar taneleri,mevsim meyveleri

Güllaç Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle sütü derin bir tencereye alalım ve toz şekeri üzerine ilave edelim. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Süt elinizi hafiften yakacak derecede sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım ve isteğe göre gül suyu ekleyelim. Eğer çok sıcaksa ılımaya bırakalım.
  3. Arasına koymak istediğimiz ceviz, fındık veya fıstığı irili ufaklı bıçakla doğrayalım.
  4. Güllacı hazırlayacağımız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyelim. Güllaç yapraklarını kabın ölçüsünde birkaç parçaya bölelim
  5. Eğer yuvarlak fırın tepsisinde yapacaksanız iki kepçe süt ekleyebilirsiniz.
  6. Tepsiye eklediğimiz sütün üzerine güllaç yaprağını parlak kısmı üstte olacak şekilde koyalım.
  7. Güllaç yapraklarının yarısına geldikten sonra arasına dişe gelecek kıvamda doğradığımız ceviz, fındık veya fıstığı serpelim. Arasına bir şey koyamayabilirsiniz.
  8. Daha sonra diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde yerleştirelim.
  9. Eğer süt arttıysa üzerine gezdirelim. Ve istediğimiz boyutta dilimleyelim.
  10. En az 2 saat buzdolabında sütünü iyice çekmesi ve yumuşaması için dinlendirelim.
  11. Servis sırasında üzerine nar ve kuru yemişlerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]