Bugün sütlaç tarifi ile sizlerleyiz. Küçükken sütlaç nasıl yapılır hiç merak etmeden afiyetle yerdik bu tatlıyı. Küçük büyük herkesin gönlüne taht kurmuştur bu geleneksel tatlımız. Kilo alırım diye de korkmanıza gerek yoktur. Yaklaşık 1 saate tamamen hazır oluyor. Haydi şimdi Sütlaç Nasıl Yapılır? sorusunun cevabına geçelim.
Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler;
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker (damak tadına göre değişebilir)
- Yarım paket şekerli vanilin
- 1,5 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımız için öncelikle pirinçleri yıkayalım ve derin bir tencereye alalım.
- Üzerine 1.5 su bardağı suyumuzu ilave ederek haşlamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim.
- Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca, üzerine sütü ilave edelim ve harlı ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca tekrar altını kısalım ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra 1 su bardağı toz şeker ilave edip karıştıralım ve 5 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
- İsteğe göre şekerli vanilin ekleyelim ve karıştıralım.
- Hazırladığımız sütlacı kaselere paylaştıralım ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Son olarak üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları;
- Sütlaçlarımızı sıcakken dolaba koymayınız.Öncelikle oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Kıvamını kaçırmamak için sürekli kontrol ederek pişirmenizde fayda var.
- Eğer istediğiniz kıvamdan daha cıvık olduysa içine nişasta ekleyerek kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz.
- Sütlaç yaparken günlük doğal süt kullanarak lezzetini arttırabilirsiniz.
- İlk aşamada pirincimizi yıkarken çok fazla yıkamamaya özen gösterin.Uzun uzun yıkamak pirincin kendi nişastasının gitmesine neden olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder