Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Nefis lezzeti ile pastanedeki kurabiyeleri aratmayacak az malzemeli ve kakaolu kurabiye tarifi ile sizlerleyiz. Pratik bir şekilde hızlıca hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli kakolu krem şantili kurabiye tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kakaolu Krem Şantili Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 paket kakaolu toz krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağında biraz az un

Kakaolu Krem Şantili Kurabiye Tarifi Yapılışı;

  1. Kakaolu Krem Şantili Kurabiye Tarifimiz için öncelikle yoğurma kabına unu ve kakaolu krem şantiyi alalım, karıştıralım.
  2. Krem şanti kutularından iki poşet krem şanti çıkıyor. Bu tarifte 1 paket kullanmak yeterli olacaktır.Krem şanti şekerli olduğu için ayrıyeten şeker eklemeye ihtiyacımız yok ve ayriyeten krem şantinin kabarma özelliği olduğun için kabartma tozuna ihtiyacımız olmayacatır. Kakaolu krem şanti yoksa sadede kullanıp kakao miktarını arttırabilirsiniz.
  3. Üzerine sıvı yağı ekleyelim ve hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  4. Hamurumuz ele yapışmayan kıvamda olacaktır ama diğer kurabiye hamurları gibi sert olmayacak.
  5. Kıvam alan kurabiye hamurumuza şekil vermeye başlayalım. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Çok fazla boşluk olmasına gerek yok aşırı bir kabarma olmayacaktır.
  6. Şekil verme işlemi bittikten sonra kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160 derecedeki fırında 15-20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Fırını önceden ısıtmak önemli çünkü kurabiyeler kendini salmamalı.Pişirme süresi fırına göre farklılık gösterecektir. Kurabiyelerimizin kokusu çıktıktan birkaç dakika sonra altının renk alıp almadığını kontrol edelim. Kurabiyelerimizin üzerlerini kızartmamaya dikkat edelim.
  7. Altı renk alan kurabiyelerimizi fırından alalım. Kıvam olarak yumuşak gelebilir. Bekledikçe sertleşip,kendine gelecektir.
  8. Fırından aldığımız kurabiyelerimizi kendine gelmesi için dinlendirelim.
  9. Dinlenen ve oda sıcaklığına gelen kurabiyelerimizi dilediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz.

Süsleme Önerileri:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolatalar ile dilediğiniz gibi kurabiyelerinizi süsleyebiliriz. Benmari olarak erittiğimiz çikolata yaklaşık 5 dakika sonra donacaktır. Tam bir pastane kurabiyesi tadında ve görüntüsünde olacaktır.
  • Çikolatalar donmadan üzerine hindistan cevizi,toz fındık veya toz fıstık serperekte servis edebiliriz.
  • Kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak servis edebiliriz.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]