Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Çikolatalı Cheesecake Tarifi

Çikolatalı Cheesecake Tarifi nefis çikolata tadıyla damaklarda adeta bir şölen yaşatacak.Mükemmel yumuşacık kremamsı keki ile bir daha dışarıda cheesecake yemeyeceğinizi düşünüyorum.Zor olduğunu düşünüp yapamayacağınızı sakın düşünmeyin,normal kekten farkı yok.Sadece cheesecake klasik keklerden biraz daha fazla dinlenme süresi istiyor. Yapışını tam olarak uygularsanız eminim ki çok güzel sonuçlar elde edeceksiniz.Çikolatalı Cheesecake Tarifi sizlerle..

Çikolatalı Cheesecake Tarifi Malzemeleri;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 200 ml sıvı krema
  • 400 gram labne peynir
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
  • 2 silme çorba kaşığı un
  • Kremayı da çikolatalı yapmak isterseniz 2 çorba kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
Tabanı için;
  • 2 paket yulaflı bisküvi(burçak bisküvi)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 çorba kaşığı süt
Çikolatalı Sosu İçin;
  • 100 ml sıvı krema
  • yarım su bardağı süt
  • 200 gram bitter,50 gram sütlü çikolata
(Eğer hazır çikolata sosu kullanmak isterseniz pakette yazan  süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz..)

Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı;

  1. İlk olarak tabanı yaparak başlıyoruz.Bunun için tereyağı veya margarini eritelim.Daha sonra sütü ekleyelim.Ocağı kapatalım.
  2. Bisküvilerimizi robottan geçirip un kıvamına getirelim,yağ ve süt karışımını bisküvilerimize ilave edip güzelce harmanlayalım.Tüm bisküvilerin yağ karışımına bulandığından emin olalım.
  3. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip sıkıştıralım.Yağlı bisküvi karışımını kelepçeli kabımıza alıp iyice bastıralım/sıkıştıralım. Bu aşamada bardak yardımı ile sert ve tam anlamıyla sıkışmış bir taban elde edebilirsiniz.Tabanı soğuması için 10 dakika buz dolabında bekletelim.Bu sırada ara katmanı hazırlayalım.
  4. Peynir,yoğurt,şeker ve kremayı bir kaba alalım ve çırpalım.Çırpma işlemini el mikseri ile yapmamanızı öneririm.Çünkü cheesecake in hava almamış olması gerekiyor.Daha sonra unu ve şekerli vanilini ekleyelim.
  5. Yumurtalarımızı teker teker kıralım.Eklediğimiz yumurtayı karıştırdıktan sonra diğerini kıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirip kapağını açmadan dereceyi 140 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika daha pişirelim.Pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir.Üzeri hafif pembeleşince fırını kapatıp kapağı açık bir şekilde dinlendirip,ılımaya bırakalım.
  7. Çikolatalı sos için kremayı ve sütü ocağa alalım.Kaynamaya başlayınca çikolataları kırıp ekleyelim ve ocağı kapatıp karıştıralım.Çikolataların eridiğinden emin olduğumuzda ılımaya bırakalım.
  8. Ilıyan kekin üzerine ılıyan sosu dökelim.En az 2 saat buz dolabında bekletelim.1 gece beklemesini öneririm.
  9. Çikolatalı Cheesecake Tarifi miz servise hazır..
(Kelepçeli kalıptan cheesecake'i çıkarırken ilk önce bir bıçakla kenarlarından 1 tur geçelim.Daha sonra kelepçeyi açalım.Eğer bunu yapmazsak cheesecake kelepçeye yapışmışsa çatlayabilir..) Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]