Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneyi nefis ekşi ama tatlı bir lezzete dönüştürdük. Bu mükemmel vişneli cheesecake tarifi sofralarınızı şenlendirecek. Bu leziz tarifi denedikten sonra sık sık yapacağınızın garantisini verebilirim..

Vişneli Cheesecake Tarifi Malzemeleri;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 400 gram labne peynir
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
  • 2 silme çorba kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yumurta

Tabanı için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 2 paket yulaflı bisküvi(burçak bisküvi)

Vişneli Sosu İçin;

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 3 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı toz şeker(isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)

Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı;

  1. Cheesecake 'imizi yapmaya ilk olarak tabanı yaparak başlıyoruz. Bunun için tereyağı veya margarini eritelim.Daha sonra sütü ekleyelim.Ocağı kapatalım.
  2. Bisküvilerimizi robottan geçirip un kıvamına getirelim,yağ ve süt karışımını bisküvilerimize ilave edip güzelce harmanlayalım.Tüm bisküvilerin yağ karışımına bulandığından emin olalım.Bu aşamada elinizi kullanmanızı öneririm..
  3. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip sıkıştıralım.Bisküvi karışımımızı kelepçeli kabımıza alıp iyice sıkıştıralım/bastıralım. Bu aşamada bardak yardımı ile sert ve tam anlamıyla sıkışmış bir taban elde edebilirsiniz.Tabanı 5-6 dakika soğuması için buz dolabında bekletelim.Bu sırada ara katmanımız olan peynirli karışımımızı hazırlayalım.
  4. Labne peynir,yoğurt,şeker ve kremayı bir kaba alalım ve çırpalım.Çırpma işlemini el mikseri ile yapmamanızı öneririm.Çünkü cheesecake 'in hava almamış olması gerekiyor.Daha sonra unu ve şekerli vanilini ekleyelim.
  5. Yumurtalarımızı teker teker kıralım.Her kırışta eklediğimiz yumurtayı karıştırdıktan sonra diğerini kıralım.
  6. Hazırladığımız bisküvi tabanını dolaptan alalım ve üzerine karışımımızı ilave edip içerisindeki hava kabarcıklarını azaltmak için kabı birkaç kez tezgaha dikkatlice vurmanızı tavsiye ederim.
  7. Cheesecake 'imizin çatlamaması için ve yumuşak olması için ısıya dayanıklı bir kase suyu fırına koyalım.Bu detayın çok önemli olduğunu söyleyebilirim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirip kapağını açmadan dereceyi 140 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika daha pişirelim.Üzeri hafif pembeleşince veya bir tabaka oluşturunca fırını kapatıp kapağı açık bir şekilde dinlendirelim ve ılımaya bırakalım.
  9. Nefis vişneli sos için vişne suyu,nişasta,şekeri bir tavaya alıp nişasta eriyene kadar karıştıralım.Daha sonra ocağa alalım.Fokurdamaya başlayınca ocağı kapatıp ılımaya bırakalım.
  10. Ilıyan kekin üzerine ılıyan vişneli sosu dikkatlice dökelim.En az 2-3 saat buz dolabında bekletelim.1 gece beklemesini öneririm.Veya akşama misafiriniz gelecekse sabahtan yapmanız yeterli olacaktır.
  11. Vişneli Cheesecake Tarifimiz servise hazır.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]