Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Makarna Salatası Tarifi

Makarna Salatası Tarifi, hiç şüphesiz gün menülerinde birçoğumuzun sofralarında yerini alan pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif.Kullanılan malzemeler değişiklik gösterebilir,damak tadına göre farklı şekillerde yorumlanabilir.Tam tutan nefis Makarna Salatası Tarifini mutlaka denemelisiniz..

 Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler;

  • Yarım paket küçük makarna(boncuk,yüksük,deniz kabuğu)
  • 1 büyük kavanoz garnitür(bezelye,patates,havuç)
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı mayonez
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 8-10 adet orta boy kornişon turşu
  • İsteğe göre dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Eğer hazır garnitür kullanmak istemezseniz orta boy patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlayabilirsiniz.Yarım su bardağı bezelyeyi de haşlayarak kendi garnitürünüzü hazırlamış olacaksınız.Makarna salatası bekledikçe yoğurdunu ve mayonezini çekecektir.Salatamız eğer anında tüketilmeyecekse ara ara yoğurt ve mayonez takviyesi yapabilirsiniz.

Makarna Salatası Tarifi Yapılışı;

  1. Makarna Salatası Tarifimizi yapmaya öncelikle makarnamızı haşlamakla başlayalım. Makarnaların ufak/küçük olmasına özen gösterelim. Makarnamızı paketinin üzerinde verilmiş olan sürede haşlayalım. Çok uzun süre haşlamayalım ki makarna hamurlaşmasın.
  2. Haşlandıktan sonra süzelim ve soğuk suyun altına tutalım.Daha sonra sıcağının gitmesi,soğuması için dinlendirelim. Soğuması çok önemli çünkü sıcak sıcak hazırlarsak yoğurdumuz kesilebilir ve salatamız çok sıcak olabilir.
  3. Makarna soğurken kornişon turşularımızı küçük küpler halinde doğrayalım.Hiç şüphesiz makarna salatasına en çok yakışan şey kornişon turşu diyebiliriz.
  4. Kavanozdaki garnitürün suyunu süzelim ve suya tutalım.
  5. Soğuyan makarnalarımızı geniş bir kaba alalım.Üzerine garnitür,kornişon turşu ve mısırı da ekleyerek bir tur karıştıralım.
  6. Karışımımızın üzerine yoğurt ve mayonezi de ekleyelim. Sarımsaklarımızı da rendeleyip karıştıralım.Kullanılan yoğurt ve mayonez dengesi tamamen damak tadınıza göre değişebilir.Mayonez ağır olduğu için az kullanmanızı tavsiye ederim.
  7. Son olarak tuzu da ekleyelim.Tuz miktarını kontrollü eklemenizi öneririm.Turşu eğer tuzluysa makarna salatamız daha da tuzlu hale gelir.
  8. İsteğe bağlı olarak dereotunu da ekleyelim. Makarna Salatası Tarifimiz servise hazır..
  Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]