Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Şekerpare,adı gibi çok şeker bir tatlı.Haşhaşlı Şekerpare Tarifi; Canınız şerbetli bir tatlı çektiğinde hemen yapabileceğiniz,nefis bir lezzet.Özellikle bayramlarda yapmanızı tavsiye ederim.Eminim ki tüm misafirleriniz çok sevecektir.Oldukça pratik,lezzetli mi lezzetli ve çok bereketli olan Haşhaşlı Şekerpare Tarifini mutlaka denemelisiniz...

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1,5 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)

Şerbeti için ;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Yapılışı;

  1. Haşhaşlı Şekerpare Tarifinin yapılışına şerbetimizi hazırlayarak başlayalım.Şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Şerbetimiz kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkıp 10-12 dakika daha kaynatalım.
  3. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.Şerbet soğurken,şekerparemizin hamurunu hazırlayalım.
  4. Un hariç tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım.Yumurtalardan birinin sarısını ayırmayı unutmayalım.
  5. Daha sonra yoğurmaya,birbiriyle karıştırmaya başlayalım.İyice tüm malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
  6. Elde ettiğimiz hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca fırın tepsimizi azda olsa yağlayalım ve Haşhaşlı Şekerpare Tarifimize şekil vermeye başlayalım.
  7. Şekil verme konusu tamamen size kalmış bir şey.Ben bazılarını yuvarlak bazılarını da yassı /elips şekilde yaptım.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.İsteğe göre üzerini çatalla iz yapabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Piştiğini altına bakarak anlayabilirsiniz.Hafif kızarmış kıvamda olduysa pişmiş demektir.
  9. Şekerpareler güzelce piştikten sonra ilk sıcağının çıkması için birkaç dakika dinlendirelim.
  10. Sıcağı çıkan şekerparelerin üzerine soğuttuğumuz şerbeti dikkatlice dökelim. Hepsinin şerbetlenmesine özen gösterelim.
  11. Şerbetini çekmesi için tatlımızı dinlendirelim.Arada üzerlerine tepsiden şerbet alıp dökelim ki üzerleri sert kalmasın.
  12. Haşhaşlı Şekerpare Tarifimiz şerbetini çekince servise hazırdır..Dondurma veya kaymak ile servis etmenizi öneririm..
Şerbetin soğuk,tatlının sıcak olamasına veya şerbetin sıcak,tatlının soğuk olasına çok dikkat edin.Eğer ikisi de soğuk olursa kıtır kalacak ve şerbetini çekmeyecektir.Eğer ikisi de sıcak olursa tatlı hamurlaşacaktır.
 Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]