Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Portakallı ve zeytinyağlı sebze yemeği

Zeytinyağlı tarifler,yaz aylarında soğuk bir şekilde içimizi serinletirken,kış aylarında ılık mayhoş tadıyla içimiz ısıtıyor.Portakalın ve limonun vermiş olduğu nefis kokusu ve lezzeti ile zeytinyağının hafifliğinin müthiş uyumu bu leziz Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifinin  denenmeye değer olduğunu bize gösteriyor diyebilirim. Başlı başına tek başına ana yemek olabilecek ve oldukça doyurucu olan bu tarif özellikle diyet yapanlara hitap ediyor diyebilirim.Diyet dışında sağlıklı yaşamaya düşkün ve sebzesiz yapamayan herkesin bu lezzetli Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifini mutlaka denemesini tavsiye derim…

Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 250 gram brokoli
  • 250 gram karnabahar
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 8-10 adet arpacık soğan(yoksa katmaya bilirsiniz)
  • 10-12 adet bürüksel lahanası
  • 1 adet taze sıkılmış büyük boy portakalın suyu
  • 1 adet taze sıkılmış limonun suyu
  • 1 silme çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı kaynar su

Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifimizi yapmaya arpacık soğanlarımız soyarak başlayalım.Eğer arpacık soğanınız yoksa koymayabilirisniz.Normal soğan pek yakışmıyor.Hem tat açından hemde görsellik açısından.
  2. Arpacık soğanlarımızı orta ateşte 2 çorba kaşığı sıvı yağda birkaç dakika kavuralım.
  3. Daha sonra diğer sebzelerimizi yıkayalım ve bürüksel lahanası hariç diğer sebzelerimizi çok iri olmayacak şekilde dorayalım.
  4. Doğradığımız sebzelerimizi tenceremize ilave edelim.Ve birkaç dakikada soğanlarla beraber kavuralım.
  5. Geniş bir kasenin içerine portakal suyumuzu ilave edelim üzerine 1 çorba kaşığı unu ekleyelim.Daha sonra ekşi sevme derecemize göre limon ekleyelim.
  6. Un topak topak kalmayacak şekilde karıştıralım.Un ekleme sebebimiz Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifimizin suyunun kıvamının hafiften yoğun olması için. İsterseniz bunu yapmayıp direk portakal ve limon suyunu ekleyebilirisiniz.
  7. Unlu karışımı sebzelerimize ekleyelim ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyerek pişmeye bırakalım.
  8. Arada kontrol edelim ve pişen yemeğimizi ocaktan almaya yakın zeytinyağını,toz şekeri,tuzu ve karabiberi ekleyip bir tur karıştıralım.Birkaç dakika bu şekilde pişirelim ve altını kapatalım.
  9. Portakallı ve Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifimiz servise hazır.İster soğuk,ister sıcak şekilde tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]