Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Etli Patatesli ve Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

Rengarenk görüntüsüyle hem göze hemde mideye hitap edecek havuçlu,patatesli,tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi ni mutlaka denemelisiniz.Yapımı oldukça kolay ve pratik.Fakat dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu tarz yemeklerde kullanılan sebzeleri pişme süresine göre sırayla eklemek gerekir.Yanına yapacağınız tane tane güzel bir pirinç pilavı ile nefis doyurucu bir ana yemeği başta çocuklarınız olmak üzere tüm sevdiklerinize ikram edebilirsiniz..

Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 3 su bardağı ayıklanmış bezelye
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • İsteğe göre 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü(tavuk yerine kırmızı et veya kıymada kullanabilirsiniz)
  • 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz(kontrollü ekleyiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Sıcak su

Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle bezelyelerimizi haşlayarak yemeğimizi yapmaya başlayalım. Tam anlamıyla yenecek kıvamda haşlamamaya özen gösterelim çünkü en son hepsi tekrar bir arada pişecek. Pişen bezelyelerimizi süzelim.
  2. Tencereye sıvı yağı ilave edelim. Daha sonra  soğanımızı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.
  3. Soğanlarımız kavrulurken havuç ve patatesi küp küp doğrayıp kavrulan soğanımızın üzerine ilave edelim.
  4. Tavuğu, kırmızı etimizi veya kıymamızı sebzelere ilave edelim.
  5. Soğan, havuç, patates ve tavuğumuzu birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı ilave edelim ve bu şekilde de birkaç dakika kavuralım.Biber salçası seviyorsanız yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ekleyebilirisiniz.
  6. Kavrulan sebzelerin üzerini birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.Kaynayınca patateslerin pişip pişmediğini kontrol edelim ve çok fazla pişmeden(patatesleri çok fazla pişirirsek dağılma olasılığı çok yüksek.) haşladığımız bezelyelerimizi de tencereye ilave edelim.
  7. Tuz,karabiber,kekik ve yaklaşık 1 su bardağına yakın su ekleyerek bezelye yemeğimizi kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirelim.Baharat seçimi ve miktarı tamamen damak tadınıza göre ayarlanmalıdır. Baharatlarınızı ekledikçe kontrol etmenizi öneririm.
  8. Bezelye Yemeği Tarifi miz hazır.Tarifte verilen miktarları kişi sayısına bağlı olarak ve özellikle baharatları isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Bu tarif yaklaşık 5-6 kişiliktir.
Bezelye Yemeği Tarifi mizi yanında pirinç pilavı/bulgur pilavı veya makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]