Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Muzlu Magnoli Tatlısı Tarifi

Türkiye'de son birkaç yıl içerisinde popüler olan muzlu magnolia tarifi ikram ettiğim herkes tarafından oldukça beğeniliyor ve övgüler topluyor adeta.İçerisinde bulunan kremanın verdiği yumuşaklık,hafiflik ve nefis lezzet damakları şenlendirecek güzellikte ve lezzette. Muz ve bebe bisküvisinin de eşlik ettiği denenmiş sütlü tatlılar arasında yıldızı parlayan tarifi mutlaka denemelisiniz. 

Muzlu Magnolia Tarifi için Malzemeler;

  • 1 Litre süt
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • Muz
Bu eşsiz tarifin lezzetini arttırmak isterseniz; yarım muzu pürüzsüz kıvam alana kadar ezelim.Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ezdiğiniz muzu içine ilave edebilirsiniz.

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle muhallebimizi hazırlamak için süt,nişasta,toz şeker,un ve yumurta sarısını çırpıyoruz ardından ocağa orta ateşte koyuyoruz.
  2. Muhallebimiz koyu bir kıvam alana kadar sürekli çırpıyoruz.
  3. Göz göz olmaya başlayana kadar pişirip muhallebimizi ocaktan alıyoruz.
  4. Ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakıyoruz ve ılıma sırasında üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştıralım.
  5. O sırada bebe bisküvisini robotta çekip toz haline getirelim.
  6. Meyvelerimizi istenilen boyutta dilimleyelim .
  7. Ilıyan muhallebimize krema ve vanilini ilave edelim.
  8. Mikser ile pürüzsüz olana kadar muhallebiyi çırpalım.
  9. Kuplarımıza birer kepçe muhallebimizden alalım.
  10. Yanlarına meyveleri dizelim ve 1 kaşık bebe bisküvisi ilave edelim.
  11. Sonra tekrar muhallebi,bisküvi ve meyve dilimleri olacak şekilde katmanları sıralı bir şekilde ayarlayalım.
  12. Nefis tatlımız hazır. Yaklaşık 1 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Süsleme Önerileri:
  • En üst katı bisküviyle kaplayabilirsiniz.
  • Üzerini ufak doğranmış meyvelerle kaplayabilirsiniz.
  • Toz antep fıstığını bisküvi ile karıştırırsanız ayrı bir renk katmış olursunuz.
  • Üzerine koyduğunuz meyveleri hazır toz jelatin ile daha parlak olmasını sağlayıp ayrıca muzlarınız kararmasınıda önleyebilirsiniz..
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]