Kakao sevenlerin vazgeçilmez lezzeti olan,çay saatlerinde hızlıca yapıp çayımızın veya kahvemizin yanında afiyetle yediğimiz tarifimizi sizlerle paylaşmak istiyorum..
Klasik Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler;
- 3 adet orta boy yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Sosu için ayrıca yarım su bardağı süt
Klasik Islak Kek Tarifi Yapılışı;
- Tarifimizi yapmaya yumurtalar ve şekeri çırparak başlıyoruz.Yumurtalarla şekeri,şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemelerimizi eklemeye başlayalım.Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Karışımımıza kakao ve vanilin ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Elde ettiğimiz karışımdan 1 su bardağı ayıralım.Bu ayırdığımız kısımı sos olarak üzerine dökeceğiz.
- 1 su bardağı ayırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.Unu kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim.
- Unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım.Bunu yapmamızın sebebi kabaran harcımızı söndürmemek.Tabi isterseniz çırpıcının en düşük ayarında ve yavaş hareketlerle harcını çırpabilirsiniz.
- Kek harcımızı hazırladıktan sonra yağlanmış kalıbına veya tepsiye kek harcını dökelim.Her tarafa eşit bir şekilde yayıldığından emin olalım.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Kekimiz pişerken ilk 15 dakika fırın kapağını açmamaya özen gösterelim.Eğer kapağını açarsak kabarmasını engellemiş oluruz.Ve ayrıca kek kabarmaya başladıysa sönmesine neden oluruz.
- Bu sırada ayırmış olduğumuz kek harcına yarım su bardağı sütü ekleyip birkaç saniye kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek kabarıp kokusu çıkmaya başladıktan sonra ve ilk 15 dakika geçtikten sonra kontrollü pişirmeye başlayalım.Çünkü verilen süre fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Kekimizin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı ortasına batıralım ve eğer çektiğimizde çiğ kek harcı kürdana bulaşmamışsa olmuş demektir.Emin olmak üzere farklı noktalara da batırabilirsiniz.
- Pişen kekimizi birkaç dakika ilk sıcaklığının gitmesi için dinlendirelim.Ve ilk sıcağı gittikten sonra hazırlayıp soğuttuğumuz sosumuzu üzerine eşit bir şekilde gezdirelim.
- Tarifimiz nefis tadıyla damaklarınızı şenlendirmeye hazır..
Süsleme Önerisi;
- Üzerine Hindistan cevizi,
- Toz fındık,
- Toz fıstık,
- İri çekilmiş ceviz serperek süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder