Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Klasik Islak Kek Tarifi

Kakao sevenlerin vazgeçilmez lezzeti olan,çay saatlerinde hızlıca yapıp çayımızın veya kahvemizin yanında afiyetle yediğimiz tarifimizi sizlerle paylaşmak istiyorum..

Klasik Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler;

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Sosu için ayrıca yarım su bardağı süt

Klasik Islak Kek Tarifi Yapılışı;

  1. Tarifimizi yapmaya yumurtalar ve şekeri çırparak başlıyoruz.Yumurtalarla şekeri,şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı malzemelerimizi eklemeye başlayalım.Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Karışımımıza  kakao ve vanilin ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Elde ettiğimiz karışımdan 1 su bardağı ayıralım.Bu ayırdığımız kısımı sos olarak üzerine dökeceğiz.
  5. 1 su bardağı ayırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.Unu kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim.
  6. Unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım.Bunu yapmamızın sebebi kabaran harcımızı söndürmemek.Tabi isterseniz çırpıcının en düşük ayarında ve yavaş hareketlerle harcını çırpabilirsiniz.
  7. Kek harcımızı hazırladıktan sonra yağlanmış kalıbına veya tepsiye kek harcını dökelim.Her tarafa eşit bir şekilde yayıldığından emin olalım.
  8. Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
  9. Kekimiz pişerken ilk 15 dakika fırın kapağını açmamaya özen gösterelim.Eğer kapağını açarsak kabarmasını engellemiş oluruz.Ve ayrıca kek kabarmaya başladıysa sönmesine neden oluruz.
  10. Bu sırada ayırmış olduğumuz kek harcına yarım su bardağı sütü ekleyip birkaç saniye kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  11. Kek kabarıp kokusu çıkmaya başladıktan sonra ve ilk 15 dakika geçtikten sonra kontrollü pişirmeye başlayalım.Çünkü verilen süre fırından fırına farklılık gösterebilir.
  12. Kekimizin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı ortasına batıralım ve eğer çektiğimizde çiğ kek harcı kürdana bulaşmamışsa olmuş demektir.Emin olmak üzere farklı noktalara da batırabilirsiniz.
  13. Pişen kekimizi birkaç dakika ilk sıcaklığının gitmesi için dinlendirelim.Ve ilk sıcağı gittikten sonra hazırlayıp soğuttuğumuz sosumuzu üzerine eşit bir şekilde gezdirelim.
  14. Tarifimiz nefis tadıyla damaklarınızı şenlendirmeye hazır..

Süsleme Önerisi;

  • Üzerine Hindistan cevizi,
  • Toz fındık,
  • Toz fıstık,
  • İri çekilmiş ceviz serperek süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]