Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Etli Nohut Yemeği Tarifi

Nohut,birçoğumuz hayır diyemediği ve pilavın en yakın arkadaşı diyebileceğimiz nefis,oldukça bereketli bakliyat yemekleri arasında yerini alıyor hiç şüphesiz.Eski zamanlardan beri sofralarımızın baş tacı olan, kimsenin hayır diyemeyeceği nohut yemeğini yapmak aslında düşündüğünüz kadar da zor değil. Doyuruculuğu ve besleyiciliği ile sofralarımızda yerini alan bu lezzetli nohut yemeğini  herkes denemeli.Sevdiklerinize,misafirlerinize rahatça yapabileceğiniz ve gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Soğuk havalarda hastalıklara karşı dirençli olmamızı sağlayacak tarif gözünüze zor görünüp sizi hiç korkutmasın.Yanına yapacağınız tane tane pilav ile afiyetle yiyeceğiniz,yapımı oldukça kolay,anne yemeği dediğimiz lezzette nefis nohut yemeğini kendimce anlatmaya çalıştım.Umarım sizlerle paylaşacağım tarifi beğenirsiniz ve denersiniz..

 Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 350 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre pul biber
  • 5-6 su bardağı kaynar su

Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı;

  1. Tarifimize öncelikle nohutlarımız haşlanmamış ise nohutları haşlayarak başlayalım. Eğer 1 gün yada 1 gece önceden nohutları ıslatmışsanız ( Nohutlarınızı bir gece öncesinden ıslatmanızı kesinlikle öneriyorum ) 20-25 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Nohutları suda az bekletmişseniz yarım saat kadar düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Nohutları haşlarken çok erimesine izin vermeyin.Çünkü etlerle beraber haşlanma süresi de olacak.
  2. Daha sonra etlerimizi kuşbaşı olarak doğrayalım,tencereye sıvı yağı ilave edip etleri tencereye alalım ve orta ateşte kavurmaya başlayalım.
  3. Etlerimiz ocakta kavrulurken orta boy soğanı yemeklik bir şekilde küp küp doğrayalım ve kavrulan/mühürlenen etlerimize soğanı ekleyelim.
  4. Beraberinde ise soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Kavrulan et ve soğana salçayı da ekleyelim.Tarifimize bu aşamada tuzunu ve karabiberini ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.Eğer pul biber ekleyecekseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  5. Malzemelerimiz kavurduktan sonra haşlanmış nohutları da tenceremize ekleyelim ve birkaç kez karıştıralım.
  6. Karıştırdıktan sonra yemeğimizin üzerini birkaç parmak geçecek kadar ( yaklaşık 5-6 su bardağı ) kaynar su ekleyelim.Su ekledikten sonra tuzunu kontrol edelim ve eksikse kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  7. Beraber yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra yemeğimizi ocaktan alabiliriz.
  8. Nefis tarifimiz hazır.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]