Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Tavuk Şinitzel Tarifi

Tavuk Şinitzel Tarifi,evde kolaylıkla yapabileceğiniz en pratik tavuk yemekleriniz arasına girecek leziz bir tarif..Yanına istediğiniz pilavı yapabilirsiniz.Bu tamamen sizin tercihiniz.Tüm sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Özellikle çocukların büyük bir iştahla yiyeceği,seveceği tarifi ile sizlerleyiz. Denemenizi tavsiye ederim..

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet tavuk göğsü(fileto şekilde kesilecek)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre yarım çay kaşığı hardal

Tavuk Şinitzel Tarifi Kaplaması için;

  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • 1,5 su bardağı ay çiçek yağı

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı;

  1. Tarfimizin yapılışına fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye keserek başlayalım. Yırtılmaması,parçalanmaması için üzerlerini streç film ile kaplayalım ve fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yapacak bir şey yardımıyla inceltelim.Eğer zamanınız yoksa direk filetoyu ince bir şekilde uzunlamasına keserek şinitzeli yapabilirsiniz.
  2. Tuzu ve karabiber ile lezzetlendirelim. İsteğe göre başka baharat ile lezzetlendirebilirsiniz.
  3. Yumurtaları geniş bir kasede çırpalım.Yarım çay kaşığı hardal eklerseniz lezzetine lezzet katmış olacaksınız.Kalan tuzu ve karabiberi de yumurtaya ekleyelim.
  4. Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayalım.
  5. Ayçiçek yağını geniş ve derin bir tavada kızdıralım.
  6. Daha sonra incelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayalım.Fazla unlarını temizleyelim.
  7. Una buladığımız tavuklarımızı çırpılmış yumurtaya bulayalım. Çırpılmış yumurta karışımına batırdığımız tavukların her iki tarafını daha sonra galeta ununa bulayalım.
  8. Galeta ununun da fazlasını temizleyelim.Bulama işlemlerimiz bittikten sonra hazırladığımız şinitzelleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartalım.Kızgın yağda kızartırsanız yağı içine çekmeyecektir.Ve dışı çıtır çıtır olacaktır.
  9. İsterseniz yağda kızartmak yerine yağlı kağıt serili bir tepside 200-220 derecede pişirebilirsiniz.Yağda kızartılanlardan kuru olacaktır.Ama daha hafif olacağından emin olabilirsiniz.
  10. Şinitzellerin fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alalım, birkaç dakika kadar dinlendirelim.
  11. Dinlendirdiğimiz tavuk şinitzelleri,yanında patates püresi,pilav ve soslar ile servis edebilirsiniz. Tarfimiz hazır..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]