Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

Sebzeli Mercimek Çorbası birçoğumuzun severek içtiği hatta favori çorbası konumundaki enfes bir lezzet hiç şüphesiz.Özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan,sabahları kahvaltı yerine tükettiğimiz,ramazan ayında olmazsa olmazımız olan bir başlangıçtır.Yapması oldukça kolay ve ufak birkaç dokunuş ile daha lezzetli hale getirebileceğiniz ikinci kaseyi içmek isteyeceğiniz mis gibi tarifim sizlerle..

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Su
  • Kaynar su

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle mercimeklerimizi yıkayalım ve süzelim.Daha sonra tencereye alalım.
  2. Patates,soğan ve havucumuzu soyalım,yıkayalım ve kabaca dört parçaya bölüp mercimeklerimizin üzerine ekleyelim.
  3. Tencereye malzemelerin üzerini yaklaşık üç parmak geçecek kadar su ekleyelim.Bu aşamada 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebiliriz.Orta ateşte ağzı açık bir şekilde kaynamaya bırakalım.Tencerenin ağzının açık olması önemli bir detay çünkü kaynamaya başlayınca taşabiliyor.
  4. Çok olmamak şartı ile kaynamaya başlayınca arada sırada karıştıralım.Dibini tutabilir ve buda çorbanız lezzetini olumsuz yönde etkiler.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra mercimekler açılmaya ve sebzelerimizde pişmeye başlayacaktır. Mercimeklerin iyice pişmiş olması önemli.Hiç sertlik olmaması gerekiyor. Mercimeklerin ve sebzelerin piştiğinden emin olduğumuz zaman altını kapatıp el blender ı ile güzelce tüm sebzeleri ve mercimekleri pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde çekelim.Eğer tamamen pürüzsüz bir kıvam isterseniz süzgeçten geçirebilirsiniz. Kıvamı koyu olacaktır bu sizi korkutmasın.
  6. Mercimek Çorbasını tekrar ocağa alalım ve altını en kısık ateşte açalım.Fokurdamaya başlayınca 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ekleyelim.Ben tavuk suyunu daha çok yakıştırıyorum ve tercihimde tavuk suyu oldu.Tavuk suyunu ve et suyunu  dondurucuda bulundurmanızı tavsiye ederim.Çorbalara çok hoş bir lezzet katıyor.
  7. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra karabiberi de ekleyelim ve kıvamını kontrol ederek kaynayan çorbamıza yavaş yavaş istediğimiz kıvama gelene kadar kaynar suyu ekleyelim.
  8. Küçük bir tavaya veya cezveye sıvı yağ ekleyelim ve tereyağını eritelim.Eridikten sonra çorbamızın üzerine ekleyelim. Muhtemelen o güzel cos sesini duyacaksınız. Bir tur karıştırdıktan sonra tuzunu kontrol edelim,eksikse kontrollü bir şekilde ekleyelim.En son eklememizin nedeni kullanmış olduğumuz tereyağı ve tavuk suyu tuzlu olabilir.Buda tuzun baskın olmasına sebep olur.
  9. Birkaç kez fokurdadıktan sonra altını kapatabiliriz.Çorbamız servise hazır.
  Öneriler;
  • Çorbamız dibini tutmaya çok müsait bir çorba ve böyle bir durumla karşılaşırsanız kepçeyi veya tahta kaşığı dibine değdirmemenizi  ve çorbayı başka bir tencereye almanızı tavsiye ederim.
  • Çorbanızı buzdolabından çıkardığınızda kıvamı koyu olacaktır.Endişe etmeyin ve kaynamasını bekleyin.Kaynadıktan sonra kontrollü bir şekilde kaynar su ekleyin.
  • Mutlaka birkaç damla limon ile tüketmenizi tavsiye derim.
  Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]