Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler;
- 700 gram köftelik az yağlı kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı buğday unu
- 1 yumurta
- 2-3 su bardağı ayçiçeği yağı
Kadınbudu Köfte Yapılışı;
- Tarifimiz için öncelikle kıymayı ikiye bölelim.Yanmaz teflon tavaya 2-3 kaşık su ve ayırdığımız kıymayı alalım,kavuralım. Soğanımızı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
- Kavurduğumuz kıymamızı ateşten almaya yakın rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız soğanımızı ekleyelim.
- 1 dk kadar kavuralım kıymayı soğumaya bırakalım.Çabuk soğuması için tavadan alıp geniş bir tabakta soğutabilirsiniz.
- Kıymamız soğurken diğer yandan pirinci haşlayalım.Çok haşlamamaya özen gösterelim.Fazla haşlarsak yoğurma esnasında parçalanabilir.(Eğer kalmış pilavınız varsa kullanabilirsiniz.Ben öyle yaptım.Değerlendirmiş olursunuz..)
- Daha sonra yoğurma kabına soğuttuğumuz kıymayı,haşlayıp süzdüğümüz pirinci v çiğ kıymayı alalım.
- Ardında yumurtayı ve baharatları ilave edelim.
- Tarifimizin devamı için köfte harcını yoğurmaya başlayalım.Tüm malzemelerin iyice karışması gerekiyor.
- Köfte harcımız en az yarım saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletelim.Eğer zamanınız yoksa bekletmeyedebilirsiniz.
- Köfte harcımız dinlendikten sonra,şekil vermeye başlamadan önce kızartmak için tavaya sıvı yağı ekleyelim.
- Tavaya ilave ettiğimiz sıvı yağın ısınmasını,kızması beklerken köftelerimize iri oval şeklini verelim.Dilerseniz yuvarlakta yapabilirsiniz.
- Köftelerimizi bulamak için öncelikle un ve galeta ununu karıştıralım,harmanlayalım.Daha sonra ayrı bir kaseye yumurtayı kırıp çırpalım.
- Köftelerimizi önce un ve galeta unu karışımına,daha sonrada yumurtaya bulayalım.
- Kızan yağımıza köfteleri yavaşça bırakarak kızartalım. Köftemiz hazır..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder