Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Kadınbudu Köfte Tarifi

Köfte,hiç şüphesiz birçoğumuz severek yediği kıymanın en güzel hali diyebileceğimiz güzellikte bir yemek..Birçok köfte türü pilavla yan yana mükemmel bir uyum yakalarken,kadınbudu köftede pilav köftenin içinde :).Kulağa ilginç gelebilir ama damaklara çok hoş geleceğinden eminim. Bir rivayete göre karnıyarık yapmak için kıymasının az olduğunu fark eden,kıymasının yarısını kavurmaya başlayan ve dolapta az miktarda pilavı olan bir kadının elindeki malzemeleri birleştirip iri iri köfteler yapmasıyla ortaya çıkmış nefis bir köfte tarifi..Şekli dolayısıyla iriliğinin kadınbudu na benzetildiği söyleniyor.Bu lezzetli,nefis tarifimizi mutlaka denemelisiniz..

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler;

  • 700 gram köftelik az yağlı kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için;
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı buğday unu
  • 1 yumurta
Kızartmak için;
  • 2-3 su bardağı ayçiçeği yağı

Kadınbudu Köfte Yapılışı;

  1. Tarifimiz için öncelikle kıymayı ikiye bölelim.Yanmaz teflon tavaya 2-3 kaşık su ve ayırdığımız kıymayı alalım,kavuralım. Soğanımızı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
  2. Kavurduğumuz kıymamızı ateşten almaya yakın rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız soğanımızı ekleyelim.
  3. 1 dk kadar kavuralım kıymayı soğumaya bırakalım.Çabuk soğuması için tavadan alıp geniş bir tabakta soğutabilirsiniz.
  4. Kıymamız soğurken diğer yandan pirinci haşlayalım.Çok haşlamamaya özen gösterelim.Fazla haşlarsak yoğurma esnasında parçalanabilir.(Eğer kalmış pilavınız varsa kullanabilirsiniz.Ben öyle yaptım.Değerlendirmiş olursunuz..)
  5. Daha sonra yoğurma kabına soğuttuğumuz kıymayı,haşlayıp süzdüğümüz pirinci v çiğ kıymayı alalım.
  6. Ardında yumurtayı ve baharatları ilave edelim.
  7. Tarifimizin devamı için köfte harcını yoğurmaya başlayalım.Tüm malzemelerin iyice karışması gerekiyor.
  8. Köfte harcımız en az yarım saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletelim.Eğer zamanınız yoksa bekletmeyedebilirsiniz.
  9. Köfte harcımız dinlendikten sonra,şekil vermeye başlamadan önce kızartmak için tavaya sıvı yağı ekleyelim.
  10. Tavaya ilave ettiğimiz sıvı yağın ısınmasını,kızması beklerken köftelerimize iri oval şeklini verelim.Dilerseniz yuvarlakta yapabilirsiniz.
  11. Köftelerimizi bulamak için öncelikle un ve galeta ununu karıştıralım,harmanlayalım.Daha sonra ayrı bir kaseye yumurtayı kırıp çırpalım.
  12. Köftelerimizi önce un ve galeta unu karışımına,daha sonrada yumurtaya bulayalım.
  13. Kızan yağımıza köfteleri yavaşça bırakarak kızartalım. Köftemiz hazır..
 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]