Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Sütlü ve Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Bugün size Nefis bir tarif daha vereceğim.Patates,birçoğumuzun hayır diyemediği,her türünü büyük bir iştahla yediği besleyici ve doyurucu bir sebzedir.Salatası,kızartması,yemeği,kavurması,haşlaması ve bir çok türünü sofralarımızda birçok kez misafir ediyoruz.Patates Püresi genelde et yemekleri başta olmak üzere sofralarda yancı olmaktan çok ana yemek tabağının vazgeçilmez bir garnitürü konumundadır.Pilavı aratmayan,ana yemek görevini hakkıyla yerine getiren patates püresi, kimi zaman garnitürü olduğu tavuğu,kırmızı eti veya köfteyi tüm ihtişamıyla arkasında bırakacak ve tüm beğenileri,övgüleri üzerine toplayan enfes bir lezzettir.Davet sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan tarifin,oldukça yoruma açık ve nefis dokusuyla damaklarda mükemmel bir tat bırakan bir meze olduğunu düşünüyorum.Kıvamı pürüzsüz leziz mi leziz tarifimi denemenizi tavsiye ediyorum. Eminim ki pişman olmayacaksınız..

Patates Püresi Tarifi Malzemeleri;

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre 2-3 çorba kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri(püre sıcak tüketilecekse)

Patates Püresi Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle patatesleri soyuyoruz,2 veya 4 parçaya bölüyoruz,üzerini çok geçmeyecek kadar su koyuyoruz ve az miktarda tuz koyup  haşlıyoruz.Bölme sebebimiz daha çabuk haşlanmasını sağlamak.Ve tuz koyma sebebimiz daha lezzetli bir püre elde etmek.
  2. Haşlanan patateslerimizin suyunu iyice süzelim.Haşlandığını çatal batırarak anlayabiliriz.Eğer çatal rahatça içerisine giriyorsa haşlandığını anlayabiliriz.
  3. Haşlanan patateslerimizi süzdükten sonra üzerine tereyağımızı ve 1 bardak sütümüzden ilk olarak birkaç kaşık ilave edelim.
  4. Pürüzsüz bir patates püresi elde etmek için el blender ı veya mutfak robotu kullanmanızı tavsiye ederim.Birkaç saniye karıştırıp kontrollü bir şekilde sütü ekleyelim.Kıvam tamamen sizin isteğinize kalmış olduğundan dolayı sütü yavaş yavaş kıvamını kontrol ederek eklemenizi tavsiye ederim.
  5. İyice pürüzsüzleşen krema kıvamını alan püreye tuzu ilave edelim.Kullanılan tereyağ tuzlu olabilir.Buna dikkat edin.Ve patates tuzu seven ve çeken bir sebze olduğu için az koymamaya çalışın.Birçok kez belirttiğim gibi kontrollü eklemeyi unutmayın.
  6. Karabiber yapmış olduğumuz püremizin rengini azda olsa koyulaştırabilir.Eğer varsa beyaz biber kullanabilirsiniz.Lezzetine lezzet katıyor diyebilirim.
  7. Kaşar peyniri ilave etmek isterseniz en son ekleyebilirsiniz.Adeta yapmış olduğunuz patates püreniz kumpir havasına bürünecektir bundan emin olabilirsiniz..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]