Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Havuç Tarator Tarifi

Bu nefis tarifin yemeklerinizin yanında çok lezzetli bir meze/salata olacağından eminim.

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler;

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt ve yarım su bardağı normal yoğurt
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • İsteğe bağlı 1 çorba kaşığı mayonez(tadını yumuşatmak isterseniz kullanabilirsiniz)
  • Birkaç dal maydanoz

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle havuçlarımızı yıkayalım, soyalım, ve rendenin iri tarafında rendeleyelim. Rendeleme sırasında orta boy tavamızın altını kısık olacak şekilde açalım.
  2. Rendelediğimiz havuçlarımızı önceden altını açtığımız tavaya alalım.Ve üzerine sıvı yağı ,zeytin yağı,çok az tuzu ekleyelim ve birkaç dakika kavurarak havuçlarımızı pişirelim.Sürekli kavurmaya gerek yok arada karıştırmanız yeterli olacaktır.
  3. Pişip pişmediğini anlamak için tadına bakmanızı tavsiye ederim.Havuçlarınızın sertleri gitmişse ve yumuşak bir kıvamda ise pişmiş demektir.Aşırı yumuşak eriyen bir kıvamda olmaması için kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim.
  4. Havuçlarımızı soğuması/ılıması  için köşeye alalım.Eğer soğutmazsak ısısı yoğurdu kesebilir ve ayrıca mezemiz çok sıcak olur.
  5. Bu sırada kullanacağımız yoğurtlarımızı ve eğer mayonez kullanacaksak mayonezi çırpalım.Sarımsakları havanda dövelim veya rendenin ince yerinde rendeleyelim.
  6. Sarımsakları da yoğurt karışımına katarak iyice çırpalım. Daha sonra soğuttuğumuz havuçlarımızı ve cevizlerimizi sarımsaklı yoğurt karışımımıza  ilave ederek karıştıralım.
  7. İsterseniz içerisine maydanozları çok iri olmayacak şekilde doğrayarak ilave edebilirsiniz.Son olarak kontrollü bir şekilde tuzumuzu ilave edelim.
  8. Tarifimiz hazır.Sunum tabağına alabiliriz ve üzerine birkaç yaprak maydanoz, birkaç parça ceviz koyarak servis edebilirsiniz.1 tatlı kaşığı tereyağını eritip bir tutam kuru nane ekleyebilirsiniz.Bu güzel yağı mezenizin üzerine gezdirebilirsiniz.
 Bu lezzeti kendi damak tadınıza göre yorumlayabilirsiniz.. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]