Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Nefis Haşhaşlı Kek Tarifi

Haşhaşın,limonun ve tarçının mükemmel uyumu ile sizlerleyim. Klasik kek tariflerinden uzaklaşmadan farklı bir lezzet denemek istiyorsanız bu tarifi sakın kaçırmayın.Hafifliği,kokusu ile ikinci dilime hayır diyemeyeceğiniz Nefis Haşhaşlı Kek Tarifini mutlaka denemelisiniz..

Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler; 

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • İsteğe göre yarım limon suyu
  • İsteğe göre yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)

Haşhaşlı Kek Tarifi Yapılışı;

  1. Haşhaşlı Kek Tarifimize yumurta ve şekeri iyice çırparak başlıyoruz. Şeker eriyene kadar çırpıcının yüksek devrinde çırpalım.  
  2. Daha sonra diğer sıvı malzemelerimiz olan 1 su bardağı sıvı yağ ve sütü ekleyelim biraz daha çırpalım.
  3. Sıvı malzemelerimizi de ekleyip çırptıktan sonra haşhaş ve limon kabuğu rendesini karışıma ekleyelim.
  4. Son olarak un,kabartma tozu,şekerli vanilin ve tarçını eleyerek kek karışımımıza ilave edelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Çok katı veya çok sıvı bir kıvamı olmamalı.Kekimizi karıştırırken bu aşamada çırpıcı kullanmayalım. Hafif hafif kaşıkla karıştıralım ve yağlamış olduğumuz fırın kabımıza dikkatlice dökelim.
  5. Kekimizi önceden ısıtmış olduğumuz  180 derecedeki fırınımızda  kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6. Üzeri kızarıp yaklaşık 20 dakika geçtikten sonra nefis kekimizi kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa,mis kokulu nefis Haşhaşlı Kek Tarifimiz çay saatlerimizi şenlendirmeye hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]