Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Kremalı Pankek Tarifi

Kremalı Pankek Tarifi,özellikle pazar kahvaltılarında sofralarımızın vazgeçilmezi diyebiliriz. Pankek in balla,reçelle,özellikle nutellayla ve meyvelerle olan müthiş uyumu, Kremalı Pankek Tarifini yapmamızın en geçerli sebebi olabilir.Kahvaltının yanı sıra tatlı isteğiniz olduğu zaman tatlı yapayım ama kolay ve lezzetli olsun dediğiniz zamanlarda aklınıza ilk gelen şey pankek olmalıdır diye düşünüyorum.Kullanmış olduğum sıvı kremanın aşırı yumuşaklık ve nefis bir doku kattığını söyleyebilirim.

Kremalı Pankek Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet orta boy yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı krema (yoksa süt kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı su veya süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1.5 su bardağı un

Kremalı Pankek Tarifinin Yapılışı;

  1. Öncelikle yumurtamızı ve şekerimizi şeker eriyinceye kadar çırpalım.Bunu yaparak yumurtanın kabartıcılık özelliğini ortaya çıkarmış oluruz.
  2. Daha sonra sıvı malzemelerimiz olan krema,süt ve sıvı yağımızı ilave edelim.Sıvı krema eklemenizi tavsiye ederim çünkü bu tarifi farklılaştıran nokta ilave ettiğimiz sıvı kremadır.Su kullanmak yerine  süt katarsanız daha hoş olacaktır.Sıvı malzemelerimizi de ilave ettikten sonra yine iyice çırpalım.
  3. Sıvı olan kıvama yavaş yavaş unu eleyerek ilave edelim.Bu aşamada kabartma tozu ve şekerli vanilinide eleyerek ekleyelim.
  4. Elde edilen kıvam katı olmalı.Eğer çok sıvı bir kıvam olursa tavaya yayılır ve pek iyi sonuçlar elde edemeyiz.
  5. Kremalı Pankek Tarifimizin hamurumuzu hazırladıktan sonra teflon tavamızın altını açalım,hafiften yağlayalım hatta bir kağıt havlu yardımıyla yağı tüm tavaya eşit yayıp fazlalığınıda kağıt havluya alalım.Kağıt havluda kalan yağı yine tavayı yağlamakta kullanacağız.
  6. Tavamız birkaç dakika ısınsın ve yavaşça kaşık yardımıyla hamurumuzdan alıp  tavaya yaymadan dökelim.Birbirlerine çok yakın dökmeyelim çünkü azda olsa kendisi yayılabiliyor.
  7. Tavamızın altı çok açık olmamalı.Eğer çok açık olursa hamurumuzun altı yanar ve maalesef pek güzel olmaz.Kısık ateşte veya orta ateşte ağır ağır pişerse daha güzel kabarır.
  8. Üst tarafı göz göz olan pankeklerimizi yavaşça ve nazikçe çevirelim.Bu aşamada acele etmemeniz önemli.Hassas olduğu için parçalanabilir.
  9. Çevirdikten sonra alt tarafın pişmesi daha çabuk olacaktır.Bu yüzden dikkatli olalım ve kontrol edelim.
  10. Kremalı Pankek Tarifimiz hazır.
Öneriler;
  • Üzerine küçük süzgeç yardımı ile pudra şekeri elemeniz görüntü açısından çok güzel olacaktır.
  • Muz ve çilek bu tarifimize çok yakışacaktır.
  • Bal,reçel ve özellikle nutella sürerek pankeklerimizin lezzetine lezzet katabiliriz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]