Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Peynirli kolay tava böregi tarifi

Peynirli börek, hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden,kahvaltı sofralarımıza,misafir sofralarımızda,gün menülerimizde olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir lezzettir hiç şüphesiz.Genelde börek yapmak birçoğumuz için uğraştırıcı ve zaman alıcı geliyor olabilir.Fakat tarifini vereceğim bu nefis Peynirli Kolay Tava Böreği Tarifi tüm ezberleri bozacak kadar kolay diyebilirim.Yapması ve pişirmesi yarım saat fakat damaklarda bıraktığı lezzet saatlerce sürüyor dersem abartmış olmam diyebilirim. Buyrun lezzetli Peynirli Kolay Tava Böreği Tarifim sizlerle..

Peynirli Kolay Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 3 adet yufka
  • Rendelenmiş veya ufak ufak doğranmış kaşar peyniri ve beyaz peynir
  • (Peynir seçimi ve oranı tamamen size kalmış bir şeydir.)
  • Yarım demet maydanoz
Sosu İçin;
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
 

Peynirli Kolay Tava Böreği Tarifi Yapılışı;

  1. Peynirli Kolay Tava Böreği Tarifimize ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlayalım.Kullanacağımız peynirleri rendeleyelim veya doğrayalım. Daha sonra maydanozlarımızı iri olmayacak şekilde doğrayalım.Ve peynirlerimizle maydanozu karıştıralım.
  2. İç harcımızı hazırladıktan sonra böreğimizin sosunu hazırlamaya başlayalım.Yumurta,süt,sıvı yağ,kabartma tozu ve karabiberi bir kaba alıp karıştıralım.Eğer beyaz peyniriniz tuzlu ise tuz miktarını azaltmanızı tavsiye ederim.
  3. Sosumuzu da hazırladıktan sonra kullanacağımız tavayı güzelce sıvı yağ ile yağlıyoruz. Eğer yağlamazsak böreğimiz yapışabilir ve istediğimiz gibi kızarmaz/renk almaz.
  4. Tavamızı yağladıktan sonra ilk yufkamızı kenarlardan taşacak şekilde tavaya yerleştiriyoruz.Biraz buruşturarak tavaya yerleştirirseniz daha dolgun bir börek elde etmiş olursunuz..
  5. Bir kaşık yardımı ile sosumuzdan az miktarda alıp yufkanın üzerine gezdirelim.Daha sonra diğer yufkaları da dört parçaya gelişi güzel bölelim.Böldüğümüz parçalardan birini alıp tekrar buruşturarak tavaya koyalım ve tekrar sos gezdirelim.Bu işlemi birkaç kat devam ettirelim.
  6. Yarısına geldiğimiz zaman peynirli iç harcı her yere güzelce yayalım.Ve üzerine yine sos gezdirelim.
  7. Tekrardan yufka ve sos işlemine devam edelim. Yufkalar bittikten sonra kenarlarda kalan ilk yufkayı güzelce üstüne kapatalım.Bu sayede tek yufka içerisine toplanmış olacak ve dağılmayacaktır.
  8. Tavayı ocağa alalım ve orta ateşte böreği pişirmeye başlayalım.Kenarlardan piştiğini anlayabiliriz veya tavayı hafif oynatınca börek hareket ediyorsa pişmiş demektir.Daha sonra tavanın içine oturacak bir kapak veya tabak ile dikkatlice böreği çevirelim.Ve tavayı tekrar yağlayıp böreğin diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim.
  9. İki tarafı da nar gibi kızarınca Peynirli Kolay Tava Böreği Tarifimiz hazır demektir.Dilediğiniz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz.
  Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]