Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Tahinli kurabiye tarifi

Tahin,susamın en güzel hali ve pekmezin en iyi en yakın arkadaşı nefis bir lezzet.Bu güzel tarif o kadar bereketli ki iki tepsi kurabiye çıktı.Çayın yanında kahvenin yanında lokmalık ikram edebileceğiniz ve tüketebileceğiniz geç bayatlayan farklı ve leziz tarif..Tahine karşı ön yargısı olanların bile tüm ön yargılarını yıkan,ağızda dağılan damaklarda adeta bir şölen yaşatan Tahinli Kurabiye Tarifimizi kesinlikle denemelisiniz..

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 1.5  çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:1 çay bardağı pudra şekeri

Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki margarini,tahini,pudra şekerini ve sıvı yağı bir kaba alıp iyice karıştırarak başlayalım.
  2. Katı malzemeler girmeden önce bu işlemi yapmamız önemli çünkü margarin her ne kadar oda sıcaklığında yumuşamış olsa da ,öncelikle iyice karışmasını sağlamalıyız.
  3. Daha sonra yarım paket kabartma tozunu ve şekerli vanilinide ekleyelim.
  4. Sıra kıvamı için en önemli malzemiz olan una geldiği zaman unumuzu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edip yoğuralım.
  5. Hamurumuz için ilave etmiş olduğumuz unu iyice yedirmeden tekrar un eklemeyelim.Çok sert bir hamur elde etmek istemeyiz.
  6. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar ve kulak memesi kıvamı alıncaya kadar yavaş yavaş un ekleyip güzelce yoğuralım.
  7. Yoğurma işlemi bittikten sonra fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve elde ettiğimiz hamura istediğimiz gibi şekil verelim.
  8. Tepsiye çok aralıklı veya çok bitişik bir halde dizmeden yerleştirelim.
  9. Önceden ısıttığımız 180 deredeki fırınımızda üzeri hafif çatlayınca kadar pişirelim.Üzeri çatlayınca dikkatlice kurabiyelerin altını kontrol edelim.Eğer renk almışsa tarifimiz olmuş demektir.
  10. Kurabiyelere dokunduğunuzda pişmemiş gibi hissedebilirsiniz.Fakat yumuşaklığı sizi yanıltmasın.Soğuduktan sonra sertleşecektir.
  11. Kurabiyelerimizi yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra küçük süzgeç ile üzerlerine pudra şekeri serperek nefis bir dokunuşla sonlandıralım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]