Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi pişi ye nefis bir alternatif getirdik.Hızlıca yapabileceğiniz ve hatta sürekli yapmak isteyeceğiniz Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifi ile sizlerleyim. Reçelle,kahvaltılık soslarla lezzetine lezzet katabilirsiniz.Dilerseniz kızartmadan önce arasına kaşar peyniri de koyabilirsiniz.Ben genelde boş kızartmayı tercih ediyorum. Bu tarif özellikle pazar kahvaltılarınızın olmazsa olması konumuna gelebilecek kadar lezzetli diyebilirim.Mayalama,bekletme,dinlendirme derdi yok.Pazar sabahı erken uyanmayayım ama şöyle güzel yumuşacık bir hamur işi yapayım diyenler mutlaka Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifini denemeli..

Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı;

  1. Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifimize bir kaba  1 su bardağı yoğurt,2 adet oda sıcaklığında yumurta,tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyerek,karıştırarak başlayalım.
  2. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra karbonatı da ekleyelim.Daha sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyelim.Ele hafif yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edene kadar un ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
  3. Hamurumuzun kıvamından emin olduktan sonra kızartacağımız tavaya 2-3 parmak kadar sıvı yağ koyalım.Orta ateşte yağımız kızana kadar hamurumuza şekil vermeye başlayalım.
  4. Temiz tezgahımızı hafif unlayalım. Hamurumuzdan çok olmayacak şekilde alalım ve unlanmış tezgahımıza koyup merdane yardımıyla açalım.
  5. Açmış olduğumuz hamurumuz ince olmamalı.Eğer ince olursa kuruyabilir.
  6. Şekillendirme konusunda özgürsünüz.Ben kare dikdörtgen biçimde kesmeyi tercih ettim.Bu şekilde yaklaşık çok büyük olmayan  30 adet hamur elde ettim.Oldukça bereketli olduğunu söyleyebilirim.
  7. Yuvarlak veya kurabiye kalıpları ile hamurlarınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.
  8. Hamurun tezgaha yapışmaması için her hamur açışınızda muhakkak unlayın.
  9. Şekil vermiş olduğumuz hamurların fazla ununu hafifçe alalım ve ısınan kızan yağımıza yavaşça bırakalım.Aniden bırakırsak yağ sıçrayabilir.
  10. Arkalı önlü bir şekilde orta ateşte rengi güzelce nar gibi kızarana kadar hamurları kızartalım. Yanmamasına dikkat edin.Bu tarz hamurlar çabuk kızarıyor ve aşırı kızarmış bir hal alabiliyor.
  11. Nefis Mayasız Hamur Kızartması Tarifimiz kahvaltı sofranızda yerini almak için hazır..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]