Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Kıymalı Erişte Çorbası Tarifi

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak sıcacık bir kase çorbaya eminim hiçbirimiz hayır demeyiz.Genelde yaz aylarında toplanılıp imece usulu yapılan erişteler ile yapılabilecek en lezzetli ve besleyici çorba diyebilirim bu nefis Kıymalı Erişte Çorbası Tarifi için.İçerisinde bulunan kıyma ile daha da lezzetli hale geliyor.Tabi kıyma koyup koymamak damak tadınıza kalmış bir şey. Onun yerine tavuk suyu ve az miktarda didiklenmiş tavuk kullanabilirsiniz.Erişte kullanmak istemiyorsanız veya o anda yok ise arpa şehriye veya tel şehriyede kullanabilirsiniz.Tadında bir değişiklik olmayacağından emin olabilirsiniz.Kıymalı Erişte Çorbası Tarifini mutlaka denemelisiniz..

Kıymalı Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1.5 su bardağı erişte veya 1 su bardağı şehriye
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı kıyma
  • Yaklaşık 6-7 su bardağı kaynar su
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı;

  1. Kıymalı Erişte Çorbası Tarifimize 1 adet orta boy soğanı soyarak başlayalım ve yemeklik,küp küp doğrayalım.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğanları ilave edelim.Soğanlarımız kavrulmaya başlayınca 1 çorba kaşığı kıymayı ekleyelim.Miktarı isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  3. Kıymayı da ekledikten sonra iyice kavuralım.Kıymanın top top olmamasına özen gösterelim.
  4. Daha sonra tereyağını ekleyelim ve eritelim.Tereyağı eklemeseniz de olur.
  5. Kavrulan soğan ve kıymaya 2 çorba kaşığı salçayı da ilave edelim.Ocağın altının çok açık olmamasına özen gösterelim. Salçamızı da kavuralım ve kaynar suyumuzu yavaş yavaş dökelim.Salça topaklanmasının olmadığından emin olalım.
  6. Erişteleri suya ekleyelim.Başlangıçta suyu az ekleyip daha donra sevdiğiniz kıvama göre arttırabilirsiniz.
  7. Erişteleri de ekledikten sonra tuzumuzun yarısını ekleyerek çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  8. Çorbamızı erişteler pişene kadar kaynatalım.Kullanılan erişte veya şehriyeye göre pişme süresi farklılık gösterebilir.Bunun için kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kontrol etmeye başlayabilirisiniz.
  9. Kaynayan,pişen çorbamızın kıvamını kontrol edelim ve suya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsak kaynar su ekleyelim.
  10. Çorbamıza son olarak kalan tuzunu kontrollü bir şekilde ekleyelim.Karabiber ve kuru naneyi de ekledikten sonra altını kapatabiliriz.
  11. Birkaç damla limon ile tüketmenizi tavsiye ederim.Kıymalı Erişte Çorbası Tarifi içinizi ısıtmaya hazır.
Afiyet Olsun..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]