Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi

Köfte,özellikle çocukların severek yediği,hayır diyemediği nefis bir lezzet hiç şüphesiz.Bu tarifimiz yaptığımız klasik köfteye çok yakın bir lezzet olmasa da alternatifi olacak kadar lezzetli ve bir o kadar da besleyici bir lezzet.Kızartmasını, haşlanmışını, fırınlanmışını her türünü büyük bir keyifle yediğimiz patatesi,mutfağımızın olmazsa olmaz bakliyatı olan bulgur ile buluşturduk,enfes köfteler yaptık.Dilediğiniz sosa batırarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.Et sevmeyen,yiyemeyenlerin rahatlıkla tüketebilecekleri bu lezzetli nefis tarifimizi muhakkak denemenizi tavsiye ederim..

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 su bardağı ince/köftelik bulgur
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı un
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Kızartmak için;sıvı yağ

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı;

  1. Öncelikle tarifimiz için patateslerimizi tıkayıp haşlayalım.
  2. Patateslerimiz haşlanırken bulgurumuzun şişmesi için kaynar suyumuzu bulgurumuzun üzerine ilave edelim.Ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  3. Bulgurumuz dinlenirken haşlanan patateslerimizi soyalım ve birkaç parçaya bölerek ilk sıcağının gitmesine yardımcı olalım.İlk sıcağı gittikten sonra rendenin iri kısmıyla rendeleyebilirisiniz.Bu sayede daha kolay bir şekilde köftemizi yapabiliriz.
  4. Soğanı rendeleyelim ve maydanozu ince ince kıyalım.
  5. Daha sonra dinlenen bulgurumuza rendelenmiş soğanı,maydanozu,patatesleri,salçaları,tuzu, karabiberi, kimyonu ve yumurtayı ilave ederek karıştralım.
  6. Karıştırdığımız köfte harcımıza yavaş yavaş kontrollü bir şekilde kıvam alana kadar un ilave edelim ve yoğuralım.
  7. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyerek tekrar yoğuralım.
  8. Elde ettiğimiz köfte harcını 10-15 dakika kadar dolapta dinlendirelim.
  9. Köftelerimizi kızartacağımız tavaya göz kararı 1 parmak kalınlığında sıvı yağ ekleyelim.
  10. Yağımız ısınana kadar/kızana kadar dinlenen köfte harcımıza şekil verelim.
  11. Şekil verdiğimiz köftelerimiz çok ince veya kalın olmamalı.Şekil verdiğimiz köfteleri yavaşça tavaya bırakalım.İki tarafı da güzelce nar gibi kızarana kadar kızartalım.
  12. Kızaran köftelerimizi altında kağıt havlu olan bir tabağa alarak fazla yağının gitmesini/süzülmesini sağlayalım.
  13. Tarifimizin üzerine birkaç damla limon sıkarak ve çeşitli soslara batırarak tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]