Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı tarifler bir çoğumuzun büyük bir iştahla yediği ve sofralarında birçok kez yer verdiği lezzetlerdir,Zeytinyağlı tariflerin en güzel yanı soğuk bir şekilde de tüketiliyor olabilmesi.Pişerken koyduğumuz şekerin mükemmel aroması çok güzel bir lezzet katıyor diyebilirim,eğer yemeğiniz tamamen diyet yemeği olsun isterseniz şeker koymayabilirsiniz. Tarifimizi muhakkak birkaç damla limon sıkarak tüketmenizi öneririm.İsterseniz soğuk bir şekilde salata/meze olarak isterseniz de yanında yapacağınız tane tane bir pilav ile sıcak bir şekilde ana yemek olarak sofralarınızda yer verebileceğiniz tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.. 

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı;

  1. Tarife için öncelikle barbunyaları haşlıyoruz. Barbunyaların üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayalım ve haşlanınca suyunu süzelim.
  2. Barbunyalar haşlanırken çok eritmeyelim,çünkü patates ve havuçla da pişme payı olacak.
  3. Barbunyalar haşlanırken ayrı bir tencereye sıvı yağı ve zeytin yağını alalım. Soğanı yemeklik küp küp doğrayalım ve tencereye alarak kavuralım.
  4. Patatesi ve havucu yıkayalım ve soyalım.Çok büyük olmayacak kadar küp küp doğrayalım.
  5. Doğradığımız patatesleri ve havuçları kavrulan soğana ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  6. Daha sonra domates salçasını ilave ederek salçayla beraber hepsini kısık ateşte birkaç dakika kavuralım.
  7. Kavurduktan sonra haşladığımız ve suyunu süzdüğümüz barbunyaları ekleyelim.Bir tur karıştıralım.
  8. Üzerine şeker,tuz ve karabiberi ekleyelim.Tekrar karıştıralım.
  9. Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşte kapağını kapatarak kaynamasını bekleyelim.
  10. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  11. Birkaç dakika kaynayınca patates ve havuçların pişip pişmediğini yani yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edelim.
  12. Patates ve havuçlar piştikten sonra altını kapatalım.
  13. Yemeğimizi yarım saat kadar dinlendirelim.
  14. Üzerine maydanoz kıyarak ve birkaç damla limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]