Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi
Çikolatanın bol olduğu yiyenlerin ikinci dilime hayır diyemediği nefis çikolata soslu ıslak kek tarifi ile sizlerleyiz..

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1-1,5 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı miktarını belirleyebilirsiniz)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Keki Islatmak İçin;
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı toz şeker
Çikolata Sosu İçin;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Pakette belirtildiği miktarda süt
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi nin Yapılışı;
- Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri bembeyaz olana ve şeker eriyene kadar çırpalım.
- Ardından sıvı malzemelerimiz olan süt ve sıvı yağımızı karışıma ekleyerek çırpalım.
- Daha sonra un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim. Unun topaklanmaması için eleyerek eklemek küçük bir püf noktası...
- Katı malzemeleri ekledikten sonra mikserin en düşük hızında çırparak kek hamurumuzu hazır hale getirelim.
- Kek kalıbımızı yağlayıp karışımımızı kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar kekimizi pişirelim.
- Kekimiz fırındayken ıslatmak için gereken karışımı hazırlayalım.
- Islatmak için gerekli olan süt,şeker,kakaoyu şeker eriyene kadar çırpalım.
- Daha sonra tarifimizin çikolata sosunu pakette belirtildiği ölçüler çerçevesinde pişirerek hazır hale getirelim.
- Çikolata sosumuzu kek pişene kadar soğutalım.Sürekli karıştırarak soğutmanız çikolata sosumuzun üzerinin kabuklanmasını önleyecektir..
- Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyelim,her dilimin üzerine kürdan yardımı ile birkaç delik oluşturalım.Ve ıslatmak için hazırladığımız karışımı kaşık yardımı ile eşit bir şekilde dökelim.
- Kekimiz ılıdıktan sonra soğuttuğumuz çikolata sosunu eşit bir şekilde dökelim.
- Bir saate yakın tüm lezzetlerin birbirine geçmesi için dinlendirelim.
- Son olarak dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.
Süsleme Önerileri:
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek çeşitli desenler oluşturabilirsiniz.
- Hindistan cevizi
- Toz fındık,fıstık,ceviz
- Renkli pasta süsleri

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder