Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]


Bulgurun en güzel,en leziz hali diyebileceğimiz Nefis Anne Kısırı Tarifi ni hepimiz mutlaka tatmak isteriz.Özellikle çay saatinde ve altın günü menülerinin olmazsa olmaz lezzetidir hiç şüphesiz.Kısır tarifi kişiden kişiye değir ve oldukça yoruma açık bir tariftir.İçerisine konulan malzemeler değişiklik gösterebilir.Ben genelde sadece yeşillik kullanmayı tercih ediyorum.Domates kullanıp kullanmama konusunda tereddüt edebilirsiniz,ben kullanmamanızı öneririm.Çünkü sulanma riski olduğu için kısırın durdukça sulanmasına neden olacaktır.Bu tarifimizi denemenizi tavsiye ederim..

 Nefis Anne Kısırı Tarifi İçin Malzemeler;

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası(isteğe göre)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan(yeşil soğan)
  • 5-6 yaprak kıvırcık/marul
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Nefis Anne Kısırı Tarifinin Yapılışı;

  1. 3 su bardağı ince bulguru 4 su bardağı kaynar su ile ıslatalım.Ve suyunu çekmesi için bir tepsi veya kapak kapatalım.
  2. Bulgurumuz suyunu çekerken bir tavaya yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı zeytin yağını alalım.Üzerine salçaları alıp kavuralım.Bunu yapmak zorunda değilsiniz.Çiğden yağları ve salçayı koyunca rahatsız edebilir diye böyle yapmayı tercih ediyorum.
  3. Kavurduğumuz salçamızı suyunu çekip şişen bulgurumuza ekleyelim ve karıştıralım.Kullanılan salça ve yağ miktarı fazla gelmiş olabilir ama kısırın o güzel canlı rengi için ve lezzeti için gerekli ve yeterli miktar olduğunun düşünüyorum.
  4. Karıştırdığımız bulgur ve salça karışımımızı kaynarlığının gitmesi için biraz bekleyelim.
  5. Soğumasını beklerken,yeşillikleri doğramaya başlayabiliriz.
  6. 1 demet taze soğanın beyaz kısımını keselim ve ayıralım.Diğer yeşil kısmı ince ince doğrayalım.
  7. Daha sonra yarım demet maydanozu ince ince doğrayalım.Ve kıvırcıklarıda ince ince doğrayalım.
  8. Soğuyan veya ılıyan bulgurumuza baharatlarımızı ekleyelim.1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı karabiber,2 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kekiği ekleyelim.Kimyon eklemek özellikle önemli çünkü bulgur kimi zaman şişkinlik yapabiliyor.
  9. Baharatlardan sonra  nar ekşisi ve 1 adet limon suyumuzu ekleyelim.Güzelce karıştıralım.
  10. Baharat,nar ekşisi ve limon eklerken kontrollü ekleyin.Damak tadınıza göre ölçüyü ayarlayabilirsiniz.
  11. Karıştırdıktan sonra doğradığımız yeşillikleri de ekleyip karıştıralım.Ve tarifimiz hazır.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]