Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur ve yeşil mercimeğin mükemmel uyumu ile sizlerle beraberiz.Yanına yapacağınız birçok sebze yemeği, kırmızı etli veya beyaz etli yemeğe çok iyi bir şekilde eşlik edecektir hiç şüphesiz.Hatta başlı başınca tek başına yanında yiyeceğiniz 1 kase yoğurt veya salata ile oldukça doyurucu ve besleyici bir öğün olacağından emin olabilirsiniz.Besleyici ve leziz mi leziz Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifini sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz.Bu nefis pilav tarifini mutlaka denemelisiniz..

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre pul biber
  • Kaynar su (bulgurların üzerini biraz geçecek kadar kullanılacak)
  • Varsa 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyu

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı;

  1. Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifimizin öncelikle mercimeklerini haşlayalım.Yeşil mercimeği 3 su bardağı su ile biraz haşlanır.Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 5 dakika kaynatalım.Çok fazla haşlamayalım çünkü bulgurla beraberde pişecek.Eğer fazla haşlanırsa mercimekler dağılabilir.
  2. Sıvı yağ ve tereyağı/margarini tencereye alalım.
  3. Soğanlarımızı ince ince yemeklik doğrayalım ve tencereye alalım.Pembeleşene kadar soğanlarımızı kavuralım.
  4. Bulgurumuzu yıkayalım ve süzelim.Bulguru yıkayıp yıkamamak tercih meselesi.Yıkadığımız bulguru iyice süzüp tencereye alalım.
  5. Tuzu da istediğimiz miktarda ilave edip bulguru kavuralım. Güzelce kavurduktan sonra kaynattığımız mercimeği de suyu ile birlikte bulgurlara ekleyip karıştıralı.(Mercimeğin suyunu dökmemeye özen gösterelim,dökmezsek daha vitaminli ve daha lezzetli olacağından emin olabilirsiniz.)
  6. Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifini karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar varsa tavuk suyunu ve kaynar suyu ilave edelim.Karabiberi de bu aşamada ekleyelim.
  7. Orta ateşte suyunu çekene kadar pilavımızı pişirelim.Bulgurun cinsine bağlı olarak pilavımız su isteyebilir.Suyunu çekince kontrol edelim.Bulgurlar çok diriyse pilava yarım su bardağı kadar daha kontrollü bir şekilde kaynar su ekleyebilirsiniz.
  8. Pilavımız suyunu çekince altını kapatalım ve birkaç dakika dinlendirelim. Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi servise hazır.
  Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]