Tatlı Tarifleri
Cheesecake
Post Page Advertisement [Top]
Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifi

Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifi, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, şifa verecek nefis bir çorba tarifi hiç şüphesiz. Evde bulunan az malzemeler ile yapabileceğiniz leziz mi leziz bir çorba ile sizlerleyiz. Kolaylığı ile gönlünüzü fethedecektir...İçerisinde bulunan mercimek, bulgur ve pirinç ile diğer çorbalara nazaran daha çok tok tutuyor diyebilirim. Ben bu güzel çorbaya havuç eklemeyi denedim ve oldukça lezzetli oldu. İsterseniz eklemeye de bilirsiniz ama denemenizi tavsiye ederim..

Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım orta boy havuç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • İsteğe göre 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuksuyu

Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı;

  1. Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifine başlarken öncelikle tencereye tereyağını ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı tencereye alalım ve ısıtalım.
  2. Daha sonra soğanı ve sarımsağı küçük küçük yemeklik doğrayalım ve tencereye alarak kavuralım.
  3. Soğan ve sarımsak kavrulurken yarım havucu da rendenin kalın tarafında rendeleyip soğanlara ilave edelim.
  4. Kırmızı mercimeği,bulguru ve pirinci yıkayıp suyunu süzelim.Suyunu süzdüğümüz bakliyatlarımızı kavrulan soğanların üzerine ekleyerek kavuralım.
  5. Üzerine 5 su bardağı kadar su ilave edelim, tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifini yaparken arada karıştırmak önemli bir detay.Çorbamızın bakliyatları yumuşayınca ocak kapatalım.
  7. Ocağı kapattıktan sonra ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtalım.Üzerine 2 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip kavuralım.
  8. Salçamız kavrulduktan sonra yarım su bardağı kadar su ilave edilerek kaynatalım.
  9. Kekik,nane, karabiber ekleyerek kaynattığımız salçalı sosu ocaktan alalım ve çorbaya ilave edelim.
  10. Çorbanın altını açalım ve tuzu da ekleyerek 1-2 dk kaynatalım.Tadına bakarak tuz ekleyebilirsiniz.
  11. Kıvamını kontrol edin ve eğer çok koyu ise kontrollü bir şekilde kaynar su ekleyebilirsiniz.Ben bu aşamada tavuk suyu eklemeyi tercih ediyorum ve tavsiye ediyorum.
  12. Havuçlu Ezogelin Çorbası Tarifimiz içinizi ısıtmaya ve servise hazır.Birkaç damla limon sıkarak tüketmenizi öneririm.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]